})();

Tuesday, January 7, 2014

4 Years With KUMON JITRA =)



8.1.2014..genap 4 tahun kerja di Kumon Jitra.masa start kerja kat sini aku dah 5 kali cyclo chemo.ada balance lagi 1 kali cyclo.hehe..kira azam 2010 la masa tu,"get a better life" sebab 2009 hidup penuh dengan check in di ward je.rumah -hospital,rumah -hospital.huhu..tak buat apa lak tu cuma mkn tido pi cyclo.betapa x produktifnya hidup!hehe

Masa minta kerja aku cerita dekat boss yg aku ni sakit & tengah chemo.bos aku cakap ok je.kalau tak sihat ,cakap je.kenapa aku pilih Kumon? Sebab masa belajar di Uia,aku buat part time job masa weekend di Kumon Setiawangsa.hehe..kalau orang lain release kan tension di KLCC,aku release kan n di Kumon.happy pun dapat,duit pun dapat 

Masa nak cari kerja,priority aku bukan je duit tapi kerja yang boleh happy kan aku.dari zaman buat part time job lagi aku sedar kids are my best theraphy..sebagai pesakit SLE,Dr dah pesan..kena control stress & hidup dengan gembira.In Shaa Allah SLE akan terkawal.

Maybe betul jugak kot apa Dr cakap,dengan izin Allah lepas cyclo chemo & aku start kerja di Kumon di mana hari-hari dapat jumpa macam perangai budak rasa enjoy sangat ..secara tak langsung dah 4 tahun jugak encik SLE stabil.Alhamdullilah.hehe. ada budak yang masa aku masuk kerja umur 5 tahun,sekarang dah umur 9 tahun.dulu boleh peluk sekarang nak peluk pun budak dah malu.ok noted,cikgu pun makin tua.hehe

Thank u kak Diana Nurdiana.I got most of my happiness here.Beautiful kids & amazing friends made my life perfecto .much love! 

1 comment:

  1. hope dapat update post lebih banyak.sangat inspiring dengar cerita akak.so sampai sekarang,masih kerja di kumon dan undergo chemotherapy?

    ReplyDelete